Döntés: nem lehet munkásszállóként hasznosítani a Tisza Szállót

Megosztás

Három kiemelt témában is döntött csütörtök délelőtt a szolnoki közgyűlés, többek között a Domus helyére kerülő Aldi kapcsán létesülő parkolóhelyekről.

Soron kívüli ülést tartott Szolnok város közgyűlése csütörtökön délelőtt, három kiemelt téma is volt a napirendek sorában – számolt be róla Szalay Ferenc polgármester a Facebook-oldalán.

“Az egyik legnagyobb közérdeklődésre számot tartó döntés, hogy a Tisza Szállót a jövőben nem lehet munkásszállóként hasznosítani. A döntéssel az elmúlt hónapokban gyakorlatilag munkások elszállásolására használt patinás épület megvédése a célja a testületnek” – írja Szalay. A Tisza Szálló hányatott sorsáról korábban itt írtunk bővebben, itt pedig beszéltünk róla.



Ami a további döntéseket illeti: négysávos lesz a 32-es út a Széchenyi körforgalomtól az M4 autóútig. “Mindezt az egykori Thököly úti laktanya 30-40 hektáros területének ismételt honvédelmi célú hasznosításához kapcsolódó fejlesztések teszik lehetővé a közeljövőben. A tervek szerint a helikopterdandár Szandaszőlősön marad, míg a MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár a Thököly útra költözik” – számolt be róla a polgármester.

Végezetül arról is határozott a testület, hogy új parkolók létrehozása válik lehetővé az Ady Endre út mentén, az egykori Domus épületében kialakítandó Aldi közelében.

Ez utóbbi kapcsán Györfi Mihály arról írt a saját közösségi oldalán, hogy összesen 46 új parkoló lesz az Aldi-beruházáshoz kapcsolódóan. “Előzetes felmérések szerint egyetlen egy fát sem szeretnének kivágni miatta. A parkolóhelyeket alapvetően füves rács térkővel építik” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek